Knoppen Staan Op Springen In Het Rivierenland

  Nog maar een weekje wachten en dan laat de natuur het Rivierenland op zijn mooist zien. Het mooie weer van de afgelopen dagen heeft ervoor gezorgd dat in de Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal de knoppen van de kersenbomen op springen staan. Dat wordt dus volop genieten tijdens de Paasdagen.

Ook de vroege bloeiers onder de perenbomen kunnen elk moment hun witte bloesem laten zien. Tijd dus om de voorjaarspracht van het bloesemgebied te gaan bewonderen.

Actuele bloesemstand

Bloesem- en fruitroutes Rivierenland

In de brochure Bloesem- en Fruitroutes Rivierenland staan dertien fiets-, wandel-, en autoroutes door de Betuwe, het Land van Maas en Waal en de Bommelerwaard. Heerlijke recepten, leuke weetjes over fruit en kortingsbonnen maken de Bloesem- en Fruitroutes tot een boekje om te bewaren. De brochure kost €3 en is te bestellen bij het Regionaal Bureau voor Toerisme Rivierenland.

Rode Kruis Bloesemtocht

Op zaterdag 21 april is de bloesem in volle glorie te zien ťn te ruiken tijdens de 15e Rode Kruis Bloesemtocht. Een unieke wandeltocht door de Betuwe, die in verband met de diverse extra oversteken over de Linge alleen maar op deze dag gelopen kan worden. Voor 2007 is de tocht uitgebreid met een nieuw parcours van 22,5 kilometer speciaal voor 'Nordic Walkers'.

Appeldijkje

Het Appeldijkje in Rivierenland verandert in het voorjaar in de fraaiste bloesemdijk van Nederland. De berm van de Appeldijk is gevuld met oude hoogstam appelbomen waardoor je als door een tunnel van bloesem fietst. Dit dijkje langs de kronkelende rivier De Linge is bij velen het meest bekend, maar natuurlkijk is het hele Rivierenland in deze periode bedekt met een prachtige wit/roze deken.

Page last modified on 30-03-2007 om 19:42