Oad Reizen 'Kindvriendelijkste Touroperator'

  Oad Reizen heeft tijdens de Reisrevue Verenverkiezing op de Vakantiebeurs de Reisrevue veer Meest kindvriendelijke touroperator in de wacht gesleept. Dit is de uitkomst van een onderzoek naar de vakantiekeuze van jong Nederland, onder 500 kinderen in de leeftijd van 8-15 jaar oud. Het is voor het eerst in Nederland dat er een dergelijk onderzoek is gehouden.

Kindvriendelijk imago

Oad Reizen blijkt goed bekend onder de doelgroep, 58% van alle kinderen herkende het logo van Oad Reizen. Ook heeft Oad Reizen volgens de respondenten een van de meest aantrekkelijke reisgids covers. Oad Reizen visualiseert de bij kinderen populaire zon en strand vakanties. Daarnaast is er ook op de website van Oad Reizen aan kinderen gedacht.

Informatiebron

Van alle kinderen noemt 51% de ouders als belangrijkste informatiebron als het om vakanties gaat. Op de tweede plaats staat de website als informatiebron.

Website

In totaal 26% van de kinderen gebruikt websites om meer te weten te komen over de vakantiemogelijkheden. Een kindvriendelijke website blijkt voor touroperators dus een belangrijke tool in de informatieverstrekking naar kinderen.

Zon en strand

Oad Reizen scoort verder omdat ze zon- en strandvakanties aanbieden. Een ĎRelax en Spelen' vakantie vinden kinderen veruit het leukste: 51% van de kinderen kiest voor de zonvakantie waarbij ze lekker op het strand kunnen liggen luieren en lekker doen waar ze zin in hebben. Op de tweede plaats met 21% staat de sportieve vakantie waarin kinderen lekker actief bezig kunnen zijn en nieuwe sporten uit kunnen proberen.

Activiteiten voor samen

Daarnaast biedt Oad een activiteitenpakket waarbij kinderen samen met andere kinderen, maar ook samen met hun ouders activiteiten kunnen ondernemen.

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen het belangrijk vinden om andere kinderen te leren kennen tijdens de vakantie en samen met hen leuke dingen te doen, maar 41% voegt daaraan toe dat ze ook graag dingen samen met hun ouders doen tijdens de vakantieperiode.

Kids kiezen mee

Uit het onderzoek blijkt zelfs dat een kleine 80% van de Nederlandse kinderen van 8-15 jaar oud mag meebeslissen over de vakantie! 34% van de kinderen mag beslissen wat het gezin allemaal gaat doen op vakantie, 8% waar het gezin naar toe gaat op vakantie en 35% mag beslissen waar het gezin naar toe gaat ťn wat ze gaan doen op vakantie.

Page last modified on 06-11-2011 om 13:27