Kefalonia En Ithaka Ontdekkingen Van 2007

  In het voetspoor van royalty en beroemdheden, ontdekken steeds meer mensen de eilanden Kefalonia en Ithaki . Ze zijn een van dť ontdekkingen van 2007: een combinatie van cultuurschatten, gastvrijheid en rustige stranden, zoals Mirtos Beach, die nu ook 'officieel' tot de mooiste van Griekenland behoord. Als pareltjes van de Ionische Zee zijn de eilanden Kefalonia en Ithaka een inspiratiebron voor vele dichters en schrijvers. Zij staan bekend om hun prachtige landschappen, rustieke dorpjes, witte stranden en helderblauwe zee.

Mooiste strand

De hagelwitte en ongerepte stranden van Kefalonia zijn op een internationale vakantiebeurs in het Griekse Thessaloniki onlangs uitgeroepen tot 'het mooiste strand van Griekenland'.

Cultuurschatten

Maar bezoekers van de eilanden ontdekken veel meer dan een uitmuntende zonbestemming. Door hun relatieve onbekendheid is het er nog erg goed mogelijk om in alle rust de cultuurschatten van de Griekse beschaving te ontdekken. De bevolking - op beide eilanden in totaal nog geen 60 duizend zielen - is gastvrij, de accommodaties zijn er fraai.

Toevluchtsoord

Dat maakte Kefalonia en Ithaka al jaren lang een geheim toevluchtoord voor koningshuizen en andere beroemdheden. Mondjesmaat ontdekken nu ook liefhebbers van rust, stijl en schoonheid deze bestemmingen, in de Ionische Zee, iets ten zuiden van het bekendere - en grotere - eiland Lefkas.

Bloemeneiland

Kefalonia staat onder Grieken bekend als bloemeneiland, het gematigde klimaat zorgt voor weelderige vegetatie. Ithaka is vooral bekend als de thuisbasis van de mythische avonturier Odysseus: veel herinnert er aan het glorieuze verleden, dat in de loop der eeuwen vele schrijvers naar het eiland heeft getrokken. De zon schijnt er het hele hele jaar door, maar de relatief noordelijke ligging zorgt ervoor dat de zomers niet al te heet worden en ook de winters mild en aangenaam zijn.

Kefalonia

Kefalonia - het eiland waar het verhaal 'Kapitein Corelli's Mandolin' zich afspeelde - telt zo'n 32.000 inwoners.

Ithaka

Ithaka is een klein eiland met 3.000 inwoners, vormt een provincie met Kefalonia en heeft een rijke historie. Het is wereldwijd bekend als de 'thuisbasis' van Odysseus.

Meer informatie

Page last modified on 11-05-2012 om 21:19