Informatie over Canada nu overzichtelijk on-line

  Deze week is de nieuwe welkom in Canada site officieel live gegaan. Het doel van de website is om iedereen die toeristisch geÔnteresseerd is in Canada op een eenvoudige manier op weg te helpen met goede informatie en bruikbare tips. Initiatiefnemer van de site is het Canada Marketing Comitť (CMC). Het CMC is opgericht in 2005 nadat het Canadees verkeersbureau zijn activiteiten op de Nederlandse markt had beŽindigd. De website is bedoeld als platform, waar zowel reisagent als consument zich kan laten informeren Ťn inspireren over de toeristische mogelijkheden die Canada biedt.

Reisorganisaties

Het CMC is samengesteld uit een twaalftal reisorganisaties (touroperators, direct sellers en airlines). Deze marketingspecialisten ontplooien initiatieven vanuit ieders specifieke expertise.

Provincies

Op een overzichtelijke manier kan men allerlei informatie vinden over de verschillende provincies binnen Canada en hoe men er komt. Ook vindt men informatie over accommodaties, activiteiten en reizen in Canada. Tevens kan men direct doorlinken naar reisorganisaties die Canada in hun pakket aanbieden.

Geen verkeersbureau

Het CMC pretendeert niet het nieuwe Canadese Verkeersbureau te zijn. Er worden geen brochures verstuurd en het is geen contactpunt voor vragen over toerisme in Canada. De website is zodoende een goede start en ondersteuning bij het plannen van een reis naar Canada. Het internet is hiervoor bij uitstek het meest geschikte medium.

Steun

De website is mede mogelijk gemaakt door Tourism British Columbia, Tourism Calgary, Destination Quebec, Tourism Nova Scotia, Northwest Territories, Tourism Ontario, Travel Alberta, VIA Rail en Rocky Mountaineer Vacations. Naast informatie over deze partijen alsmede de leden van het CMC, zal er ook ruimte zijn voor andere aanbieders van zowel reizen naar cq. in als producten uit Canada.

Zie ook

Page last modified on 08-03-2007 om 20:43