Monte Mulini bij Rovinj IstriŽ KroatiŽ

  Met de opening, in november 2008, van het vijfsterren hotel Monte Mulini bij Rovinj, maakt IstriŽ in KroatiŽ een belangrijke stap voorwaarts in de tot nu toe toch al indrukwekkende toeristische ontwikkeling van de regio.
Het nieuwe hotel wordt het eerste vijfsterrenhotel hotel van deze regio. De ligging kon nauwelijks gunstiger zijn: in een bosrijk natuurgebied, direct aan zee en op loopafstand van het historische Rovinj.

Ontwerp

Het Londense bureau WATG, toonaangevend bureau voor design binnen de hotelindustrie, tekende voor het ontwerp. Door de ligging van het hotel in een park net buiten Rovinj kon het bureau de klassieke mediterrane architectuur loslaten en kiezen voor een modernere aanpak.

Glazen muur

De meeste kamers hebben uitzicht over de baai of bieden zicht op de zee of het pittoreske Rovinj. Omdat het hotel het hele jaar open is, zijn er in het ontwerp zowel zomerse als winterse elementen ingevoegd. Opvallendste feature is de enorme, drie verdiepingen hoge glazen muur, die vanuit de entree met bars, lounge, cafťís en restaurants, uitzicht biedt over de baai.

Comfortabel

De grote terrassen met comfortabele stoelen in de schaduw vormen een ideaal plekje in de hete zomer, in de winter is het behaaglijk toeven in het atrium met de open haard, het traditionele Istrische restaurant en de wijnkelder.

Kamers en suites

Het hotel beschikt over 107 kamers en 10 suites en is geschikt voor zowel de zakelijke als leisure reiziger. Er is veel luxe, met een spa & wellness center, sport en fitness faciliteiten en boetieks. Het gastronomische aanbod is breed, met een slowfood restaurant en een wijnkelder met meer dan 500 wijnen waaronder vele goed uit de eigen regio.

Meer

Page last modified on 09-02-2009 om 16:54