Grensoverschrijdend routenetwerk 'oud Hollands stokslepen'

  Onder de naam Nordic Walking Park Montferland-Elten is een grensoverschrijdend netwerk van 80 km bewegwijzerde Nordic Walking routes door het Bergherbos en Eltenberg in gebruik genomen.

Het Duits-Nederlandse routenetwerk (ca. 40 km aan beide zijden) bestaat uit zeven afzonderlijke routes, variŽrend in lengte van 3.3 tot 15.6 km, die onderling met elkaar verbonden zijn. Hierdoor is een bijzonder en zeer aantrekkelijk netwerk ontstaan, dat iedere Nordic Walker -van recreatief tot sportief- op maat op de wenken bediend.

Het decor bestaat aan beide zijden van de grens uit een bosrijk heuvellandschap met weidse vergezichten vanaf de vier karakteristieke heuvels: de Galgenberg (77 m), de Eltenberg (82 m), de Hulzenberg (85 m) en de Hettenheuvel (93 m).

Grensoverschrijdend

Het NW-routenetwerk kent vijf startplaatsen: In Duitsland zijn dat St. Martinus Stift In Elten en Trimm-Dich-Platz in Hoch Elten. In de Achterhoek zijn dat drie van de ruim 30 Toeristische Overstap Punten (TOP's), te weten: TOP Stroombroek in Braamt, TOP Tolhuis in Zeddam en TOP 't Peeske in Beek (Montferland).

Vanaf hier leiden routebordjes de recreanten de natuur in. Via verschillende groene grensovergangen kan de Nordic Walker met stokken in plaats van met een plunjezak met smokkelwaar de grens over. De tweetalige routefolder is bij de VVV's en bij de startpunten verkrijgbaar. Er zijn verschillende arrangementen samengesteld, waarbij de deelnemers ook van wellnees-voorzieningen gebruik kunnen maken.

Informatie

Page last modified on 23-07-2007 om 21:12