Genieten van luxe in Dubai, Oman en Emiraten

  Holland International presenteert voor de komende winter hagelwitte stranden, mega-winkelcentra en avontuur voor iedereen in het Midden-Oosten. In de nieuwe brochure 'Dubai, Emiraten en Oman' staan ook de meest luxueuze 7-sterren hotels in het gebied. De nieuwe brochure telt 68 pagina's en laat reizigers kennis maken met de meest luxueuze hotels, variŽrend van drie tot maar liefst zeven sterren, maar ook met de cultuur en de vele ultramoderne snufjes in deze Arabische staten. Bovendien zijn er aantrekkelijke combinaties mogelijk zoals een 'stedenduo' Dubai en Muscat of een bezoek aan Dubai met een verlenging op de Malediven.

Aanlokkelijke Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten hebben een vriendelijke en gastvrije bevolking en zijn een een veelzijdige vakantiebestemming. Er zijn stranden en luxe hotels en imponerende landschappen. Die variŽren van woestijnen in vele kleuren tot ruige berggebieden en groene oases.

Zeilen, waterskiŽn en duiken zijn slechts enkele mogelijkheden die door de meeste resorts worden aangeboden maar ook golf is een populaire sportieve bezigheid in de Emiraten.

Luxe strandvakanties in Dubai

Dubai ligt aan de Perzische Golf op het Arabische schiereiland en is het bekendste Emiraat. Vakantiegangers vinden hier ultramoderne shoppingcentra, fijne stranden en luxueuze resorts. Maar ook de futuristische hoogbouw en de ambitieuze projecten zoals de kunstmatig aangelegde eilanden in de vorm van palmeilanden zijn indrukwekkend om te zien.

Zeven sterren

Holland International heeft in en rond deze wereldstad een groot aanbod in luxueuze hotels, waaronder het Burj Al Arab hotel; het enige zeven sterren hotel van de wereld. Naast de Verenigde Arabische Emiraten biedt Holland International ook accommodaties in Bahrein, Abu Dhabi en Qatar. Strandpakketten worden al aangeboden vanaf Ä 799,- (5 dagen), inclusief non-stop vlucht met KLM.

Oman

Sultanaat Oman grenst in het noordwesten aan de Verenigde Arabische Emiraten en is een typische cultuurbestemming. De hoofdstad Muscat beschikt over vele historische bezienswaardigheden zoals de forten van Al Jalali en Al Mirani in verschillende bouwstijlen.

Actieve vakantiegangers er kunnen duiken, bergbeklimmen of spannende ontdekkingstochten maken door de woestijn. Dit kan onder meer met de minibusrondreis Mystiek Oman of op eigen kracht met een autorondreis. Muscat wordt drie keer per week aangevlogen met Martinair.

Geen massatoerisme

Minder bekende Emiraten, zoals Ras al Khaimah en Fujairah zijn authentiek en bieden ook volop mogelijkheden voor een onbezorgde strandvakantie. Massatoerisme is hier nog niet doorgedrongen en bovendien is het prijsniveau aantrekkelijk. De resorts liggen veelal op maximaal twee uur rijden van Dubai, waardoor er makkelijk een uitstapje naar deze metropool gemaakt kan worden.

Rondreizen

Vanuit Dubai en Muscat zijn rondreizen mogelijk die nagenoeg alle uithoeken van deze Arabische landen aandoen. De zesdaagse minibusrondreis Emiraten in vogelvlucht vertrekt bijvoorbeeld vanuit Dubai en gaat langs de zogenaamde piratenkust naar de authentieke Emiraten.

Maar ook fly drives in de Emiraten en Oman zijn een uitstekende optie vanwege het perfecte wegennet en de bewegwijzering die niet alleen in het Arabisch, maar ook in het Engels is.

Nomadenavontuur

Rustzoekers kunnen kiezen voor een comfortabel nomadenavontuur met ĎDesert Bab Al Shams'. Dit driedaagse verblijf in een luxe resort in het hart van de woestijn biedt de reiziger een zinderend kleurenspel in combinatie met de stilte en de eeuwigheid van het landschap; een onvergetelijke ervaring.

Page last modified on 14-07-2007 om 20:41