Foto-expositie Antarctica in Watermuseum

  Tot 30 december is in het Nederlands Watermuseum in Arnhem de fototentoonstelling Bestemming Antarctica te zien. De tentoonstelling is een fotografisch verslag van een drie maanden durende reis die natuurfotograaf Flip de Nooyer in 1999 maakte naar Antarctica, de Falkland Eilanden en Zuid GeorgiŽ.

Flip de Nooyer 1999
Flip de Nooyer 1999

Via de beelden van Flip de Nooijer ontdek je de schoonheid van het landschap en het leven van bijvoorbeeld pinguÔnkolonies, zeevogelrotsen en springende walvissen. De expositie duurt tot 30 december.

Natuur vůůr foto

De helaas overleden fotograaf Flip de Nooyer was een gepassioneerd fotograaf met groot respect voor de natuur.

"De natuur gaat altijd vůůr de foto. Dat betekent dat niet alles te fotograferen is. Het zij zo. En ook dat is maar betrekkelijk, want wie geduld heeft zal merken dat hij van de natuur bijna elk beeld krijgt dat hij ervan wil maken," was zijn uitgangspunt.

Dagenlang

En zo lag hij dagenlang op de loer, voor het ultieme beeld. Menig bekroonde foto is op die manier gemaakt. De foto's van Flip de Nooyer zijn terug te vinden in ontelbare publicaties in tijdschriften en boeken, maar ook in kalenders, agenda's en op ansichtkaarten. In 1989 werd hij uitgeroepen tot BBC Wildlife Photographer of the Year.

Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum in Arnhem is een doe-museum over alle aspecten van zoet water in het dagelijkse leven. Het is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur, tijdens schoolvakanties ook op maandag open.

Page last modified on 14-08-2007 om 07:51