Finland Evenementen 2007

  Komend voorjaar en zomer biedt Finland voor bezoekende toeristen een zeer gevarieerd aanbod aan evenementen. Kunstvoorstellingen, concerten, muziekevenementen, theatervoorstellingen, kindervoorstellingen en gekke evenementen waaronder het Wereldkampioenschap 'vrouwen dragen' en 'sauna zitten'.

Wereldkampioenschappen 'sauna zitten'

Op 3 en 4 augustus vindt in Heinola voor de negende keer het WK sauna zitten plaats. Deelnemers uit 15 verschillende landen zijn aanwezig op dit ludieke evenement. Op 3 augustus is de kwalificatieronde, op 4 augustus vinden de halve finale en de finale plaats. De sauna heeft een temperatuur van 110įC, en elke 30 seconden werd er ongeveer een halve liter water op de kachel gegooid. De deelnemers moeten tijdens de competitie normale badkleding dragen. Uiteraard won een Fin in 2006: hij bleef 12 minuten en 21 seconden zitten.

Pori Jazz Festival

Voor jazz liefhebbers heeft het Pori Jazz Festival een enorme aantrekkingskracht want het is een groot evenement waar heel wat internationale namen optreden. Het vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 22 juli in Pori. De jazz en rythm muziek op het festival trekt elk jaar zo'n 150.000 mensen.

Wereldkampioenschappen vrouwen dragen

Op 7 juli 2007 wordt voor de 12e keer het Wereldkampioenschap vrouwendragen georganiseerd. Het evenement vindt plaats in Sonkajšrvi . Deelnemers moeten een parcours van 253,5 meter afleggen over zand, gras en asfalt en moeten daarbij twee hindernissen nemen: een over land en ťťn hindernis in water. Dat allemaal met een vrouw op hun schouders die minimaal 49 kilo moet wegen. Laat de drager haar vallen, dan krijgt het koppel er 15 strafseconden erbij. De winnaar van vorig jaar deed er 57 seconden over. Voor nadere informatie over dit festival zie

WK mobiele telefoons werpen

Op 25 augustus 2007 vindt in Savonlinna het WK mobiele telefoons gooien plaats. Daarbij mag men gebruik maken van officiŽle WK telefoons van allerlei verschillende soorten en types met batterij. De organisatie van het evenement zal voor deze telefoons zorgen. De kampioenschappen worden ingedeeld in vier categorieŽn: junioren, Freestyle, traditioneel en team traditioneel. Het record staat op 89 meter.

The Tall Ships' Races / Kotka Maritime Festival

Ruim 100 schepen waaronder indrukwekkende Tall Ships geven acte de presence tussen 18-21 juli tijdens de Tall Ship Races. Ook de Sedova - met een lengte van 117,5 meter 's werelds grootste zeilschip - is te bewonderen. Het evenement vindt plaats in Kotka

Kuhmo Chamber Festival

Van 15 tot en met 28 juli vindt het Kuhmo Kamermuziek Festival plaats in Kuhmo , de stad van de kamermuziek. Hier kan men het feest ervaren van dans, muziek, film en poŽzie. Dit jaar staat de muziek van Schubert en Brahms centraal. Tussen de concerten door is het mogelijk om andere activiteiten te ondernemen. Zo kan men in Kuhmo een fiets, kano of boot huren om de stad te verkennen. .

Turku Music Festival

Van 10 tot en met 19 augustus vindt het Turku Music Festival plaats in Turku. Dit 10-daagse evenement biedt de bezoeker (kamer)muziek, jazz en concerten voor kinderen. Alle activiteiten vinden plaats in het stadscentrum.

Helsinki Festival

Een van Finland's meest toonaangevende evenementen in de culturele agenda. Het festival wordt dit jaar gehouden van 17 augustus tot en met 2 september. Vrijdag 24 augustus vindt de zeer populaire Night of the Arts plaats. Finnair vliegt 3x per dag op Helsinki .

Savonlinna Opera festival

Jaarlijks vindt in Savonlinna het internationaal operafestival plaats bij het plaatselijke kasteel, dit jaar van 29 juni tot 28 juli met onder meer Olli Kortegangas' Daddy girl en Gaetano Donizetti's Lucia di Lammermoor. Het Bolshoi Theatre of Russia brengt Boris Godunov en The Children of Rosenthal. Er zijn twee voorstellingen speciaal voor kinderen: One Spooky Night en the Canine Kalevala.

Kaustinen Folk Music Festival

Van 7 tot en met 15 juli wordt in Kaustinen voor de 40e keer het grootste volksmuziekevenement van ScandinaviŽ gehouden. Finland viert dit jaar haar 90 jaar onafhankelijkheid. Dit wordt tijdens het festival gevierd met Finse ensembles, en internationale dansgroepen en muzieksterren.

Meer evenementen & info

Page last modified on 02-11-2010 om 14:35