Fietsvakantie Met Een Dubbele Citytrip

  Wat wordt het: een actieve vakantie of een stedentrip? Berlijn? Kopenhagen? Of toch Praag? Maar heb je er al eens aan gedacht om te combineren? Het is namelijk prima mogelijk om van Berlijn naar Kopenhagen of Praag te fietsen. Zo sla je twee vliegen in een klap.

De doorgewinterde vakantiefietser neemt zijn eigen fiets en bagage mee. Hij heeft zelf de routes uitgestippeld of fietst aan de hand van een van de Bikeline routeboekjes. Hij kiest voor de vrijheid om zelf te bepalen waar en hoe hij slaapt.

Maar als je nog niet zo doorgewinterd bent, of er tegenop ziet om het zelf allemaal uit te zoeken, of geen zin hebt om je bagage mee te nemen, dan kun je het jezelf gemakkelijk maken en je fietsreis laten organiseren. Zo'n reis boek je het handigste bij een touroperator die gespecialiseerd in fietsreizen, zoals bijvoorbeeld de Duitse reisorganisatie Mecklenburg Radtour. Mecklenburg Radtour biedt je de mogelijkheid om geheel verzorgd van de Duitse hoofdstad naar de Deense of de Tsjechische hoofdstad te fietsen.

De fietsreis van Berlijn naar Kopenhagen mag inmiddels een klassieker worden genoemd. Je vertrekt vanuit Berlijn om vervolgens in 12 dagen door de prachtige natuur en langs diverse culturele highlights van Brandenburg en Mecklenburg naar de Oostzeekust te fietsen. In Rostock neem je de boot naar Denemarken. De route gaat verder langs de kust, waardoor de zee nooit ver weg is. De route is redelijk vlak. Af en toe een kleine heuvel en soms kan het hard waaien. Maar ja, dat hoort er nu eenmaal bij! De fietsafstand varieert van 30 tot 69 kilometer per dag. Je overnacht in hotels waar je ook ontbijt. Bagage wordt vervoerd en een routeboekje is inbegrepen. De route is trouwens bewegwijzerd.

De 12 daagse reis van Berlijn naar Praag gaat eerst langs de Spree door Brandenburg. Met de trein overbrug je de langste afstand naar Dresden. Vanaf daar volg je de beroemde Elberadweg door de Saksische Schweiz naar Praag. Dagelijks fiets je tussen de 30 en de 59 kilometer. Onderweg is er genoeg tijd om af te stappen en te ontspannen. De reis is inclusief overnachting met ontbijt in hotels, bagagevervoer en een routeboekje met de beschreven etappes.

Page last modified on 25-01-2011 om 12:12