De Ardennen Beleven

  De Ardennen vormen een bosrijk laaggebergte in zuid oostelijk deel van BelgiŽ op slechts enkele uurtjes rijden vanuit Utrecht. De Ardennen ligt voor het grootste deel in de Belgische deelstaat WalloniŽ, een stukje in het noorden van Luxemburg en ook een klein stukje in Frankrijk (Franse departement (08) Ardennes).

De Ardennen is de westelijke uitloper van een bergmassief waartoe ook het in Duitsland gelegen Eifelgebergte behoort. De Ardennen is als het ware een overblijfsel van een bergmassief dat door snelstromende rivieren verder is gevormd en waarin diepe kloven, dalen en ravijnen zijn gevormd. Het gebied van de Ardennen heeft een prachtige natuur met zeer veel mooie bossen, met veel rivieren en stroompjes..

Talloze kleine rivieren vinden hun oorsprong in het Ardense heuvelland, bijvoorbeeld de AmblŤve (Amel), de Ourthe en de Semois. In een aantal daarvan zijn stuwmeren aangelegd zoals onder andere bij Eupen en Robertville. De Ardense huizen zijn dikwijls gebouwd met natuursteen afkomstig van steengroeven in de eigen streek wat soms zeer karakteristieke dorpjes tot gevolg heeft. In de Ardennen zijn de huizen daarom niet grijs, in de Fagne-Famenne wel.

De Ardennen zijn vanwege haar afgelegen ligging nooit dicht bevolkt geweest en ook tegenwoordig wonen er nog steeds niet veel mensen.

De Ardennen hebben een gematigd zeeklimaat en heeft daarmee hetzelfde klimaat als de rest van BelgiŽ. De Ardennen kent een groot verschil in hoogte zodat op de hoogste toppen het aanzienlijk kouder kan zijn dan in de dalen. De sneeuw en vorst duiken er vroeger op dan in de rest van BelgiŽ en blijven er ook langer aanwezig. De winters zijn er streng en zijn ideaal voor de liefhebber van langlaufen.

Hotels, Vakantiehuisjes, Vakantieparken, ze zijn er in overvloed. In de Ardennen kunt u heerlijk vakantie vieren. Eindeloos wandelen door de uitgestrekte bossen, kanoŽn, mountainbiken, stadjes bekijken, lekker eten, naar recreatieparken met de kinderen, grotten ontdekken, van vergezichten genieten: teveel om op te noemen!

Er is voor elk wat wils.

Ardennen Plezier biedt u diverse accommodaties aan waarvan uit u de Ardennen kunt ontdekken! Bij Ardennen Plezier kunt u binnen een dag uw reservering geregeld hebben.

U kunt kiezen uit de volgende accommodaties:

  • Chalets
  • Exclusieve woningen
  • Fermettes
  • Huizen met sauna
  • Huizen met zwembad en/of jacuzzi
  • Groepsaccommodaties
  • Vakantieparken

Van basic tot luxe, van chalet tot groepsaccommodatie, met sauna, jacuzzi of zwembad, openhaard of barbecue! U kunt kiezen uit meer dan 600 vakantiewoningen. Duidelijke foto's, makkelijk boeken.

Page last modified on 09-01-2011 om 11:22