Center Parc Le Lac d'Ailette

  In het Franse departement Aisne (PicardiŽ) heeft Center Parcs Europe zijn nieuwste paradepaardje officieel geopend. Vakantiepark Center Parc Le Lac d'Ailette, een waar waterparadijs in een woud van groen, is een lust voor het oog en een uitdaging voor elke gast. In de bossen aan het Lac d'Ailette in Chamouille in het Franse departement Aisne, PicardiŽ, liggen de kleurige cottages van Center Parcs modernste familiepark van Europa

Bosrijk

Het ligt op een bosrijk, fraai glooiend terrein van bijna 90 hectare aan de zuidelijke oever van Lac d'Ailette, een meer van 140 hectare. Met aan de overkant op nauwelijks tien minuten afstand de fraaie 9- en 18-holes banen van de Golf d'Ailette.

Cottages

Cottages in allerlei vorm en kleur liggen gegroepeerd in cluster aan het Meer van Ailette bij Chamouille. De 860 cottages waarin de bezoekers van Lac d'Ailette hun verblijf doorbrengen zijn gebouwd in Canadese stijl. Ze zijn prachtig in de oude bebossing van het bestaande landschap geÔntegreerd.

Drie types

Er zijn drie verschillende types (255 Comfort, 470 Premier en 136 VIP Style), allemaal comfortabel en van elkaar verschillend in de mate van luxe van inrichting en apparatuur. Met hun dertig verschillenden tinten en kleurschakeringen en hun bijzondere, vernieuwende, architectuur zorgen ze tussen het royaal aanwezige groen voor een opvallend divers en fleurig beeld.

Het interieur van een VIP Style cottage is modern en comfortabel en van alle gemakken voorzien. Gasten hebben er naast de gebruikelijke luxe zaken als een vaatwasser, een senseo en een open haard o.m. de beschikking over twee flatscreen-tv's, een dvd-speler, een bubbelbad, een jetstream-douche en een sauna. En hťťrlijke bedden.

Aan het water

Veel van de vakantieverblijven liggen, in een praktische mix van luxe en minder luxe cottages, gegroepeerd in clustertjes aan het water.

Water is een belangrijk thema. Niet alleen langs het anderhalve kilometer lange, witte zandstrand langs het meer. Ook langs de rest van de uitgestrekte kustlijn, waar tussen de bebouwing alle ruimte is voor allerlei waterplezier.

Haventje

Dat plezier concentreert zich buiten, vanaf voorjaar 2008, vooral in het eigen havenje van Lac d'Ailette. Daar vind je fluisterbootjes, waterfietsen, kano's en een zeilschool, met cursussen voor jong en oud.

Aqua Mundo

Binnen vinden de gasten volop waterplezier in ťťn van dť hoofdelementen van het Center Parcs concept, Aqua Mundo. Op 7500 vierkante meter vindt men er de overtreffende trap van wat ooit begon als het handelsmerk van de organisatie, het subtropisch zwemparadijs.

Heel bijzonder is het royaal in Aqua Mundo aanwezige tropisch groen. Van Essen: ĎSoms zien we mensen eraan voelen of het allemaal wel echt is. Anderen denken dat we de bomen en planten bij de kweker om de hoek vandaan hebben gehaald'.

Wintertuin

Volop groen is er ook, het hele jaar door, in de schitterende wintertuin - de Jardin d'Hiver- in het centrale gebouw op het park. Daar vind je, naast de supermarkt, de typisch Franse boulangerie en een paar andere shops, in een supergroene omgeving een keur van restaurants voor alle, ook kindvriendelijke, smaken.

Baluba

Zijn de frietjes op, dan kunnen de kids in de directe nabijheid, of iets verderop in de Baluba, lekker spelen, terwijl de rest van de familie, vader en moeder, misschien samen met opa en oma, tijdens het natafelen een oogje in het zeil houdt.

Activiteiten

Op het park is een scala aan activiteiten mogelijk, binnen en buiten, voor de hele familie. Kindvriendelijkheid is een vanzelfsprekendheid in het hele complex. Van de bijna drieduizend voor de gasten beschikbare Franse vťlo's hebben er honderden een kinderzitje of een 'baby-aanhanger'. En er zijn al stoere, kleurige fietsjes voor kids vanaf een jaar of drie.

Speelplekken

Overal op het park, indoor en outdoor, zijn speelplekken, er is een kinderboerderij en je kunt er ponyrijden, brandweermannetje spelen of lekker ouderwets met de (Nederlandse) bolderkar op pad. En in elke cottage is er, klein, maar o zo belangrijk detail, een kinderzitje voor het toilet.

Conferentiecentrum

In Lac d'Ailette kan door de gasten, naast alle verwennerij, ook worden gewerkt. Het conferentiecentrum biedt 2000 vierkante meter aan vergaderruimte, te gebruiken door 1200 vergadertijgers in 22 'modulaire' vergaderkamers en -zalen tegelijk. En wie een feestje heeft te vieren kan in dezelfde ruimten maximaal zo'n 2000 gasten laten meegenieten.

Avontuur

De regio, met het historische stadje Laon en Reims als hoofdstad van de champagnestreek dicht in de buurt, is groen en de moeite waard. Wie ook daar adrenaline wil, kan in Laon bij de plaatselijke vliegclub terecht voor een spannende parachutesprong, kosten 220 euro. Maar het gros van de bezoekers zal daaraan geen behoefte hebben. Er is al genoeg avontuur en plezier op het park zelf.

Page last modified on 10-05-2012 om 20:30