Bijzondere Reizen Naar Verborgen Tempels Van Sri Lanka

  Dit voorjaar heeft Summum Reizen een aantal bijzondere reizen naar Sri Lanka in haar aanbod opgenomen. Behalve de bekende, fraaie attracties voeren de 16- en 23 daagse rondreis over het eiland ook langs drie verborgen boeddhistische tempels ťn een mysterieus heiligdom.

Ontdekking

In het minder toegankelijke achterland van marktstad Kandy, leidt de tocht onder meer naar drie kleine, onaangetaste Boeddhistische tempelcomplexen. Die zijn nadrukkelijk alleen voor kleine gezelschappen te bezoeken, de monniken trekken zich er al eeuwen lang terug om zich ongestoord aan religieuze zaken te wijden. Bezoekers komen er ook in oog te staan met schitterende mensen die opgaan in pure rituelen.

Curry maken

Bij de 23-daagse reis volgen reizigers een kookcursus, compleet met een bezoek aan de markt onder begeleiding van een lokale kokkin. Daar wordt alles over de kruiden, pepers en specerijen uitgelegd die je gaat gebruiken bij het maken van de heerlijkste curry's.

Theeplantages

Op de tweede ontdekkingsreizen oga je diep de theeplantages in ten zuiden van Kandy. Deze groene, hoog gelegen valleien leveren wereldberoemde theesoorten maar worden nauwelijks bezocht door toeristen. De architectuur in het gebied, Nuwara Eliya, ofwel Little England, herinnert aan koloniale tijden. Per boemeltreintje rij je dwars door de uitgestrekte plantages, tussen de theeplukkers door naar Bandarawela.

Olifanten

Natuurlijk doe je tijdens de 16- of 23 daagse rondreis nog tal van andere bestemmingen aan op het groene eiland. Een fantastisch gezicht is het, om tijdens de lunch te zien hoe de olifanten zich, in de rivier, wassen bij het bekende olifantenweeshuis in Pinawela (foto boven).

Ensala Perahera

Ieder jaar is er in Kandy een groot pelgrimage festival, de Ensala Perahera. Tijdens dit grootste religieuze festival van zuidelijk AziŽ zie je dagen lang optochten van duizenden dansers en fakkeldragers en meer dan 100 prachtig aangeklede en zelfs verlichte olifanten.

Datum

De datum van het festival hangt af van de stand van de maan en is dit jaar van 19 tot 29 juli. Zowel de 16 daagse als de 23 daagse reis van Summum valt precies tijdens dit festival. Naast deze boeiende festiviteiten is Kandy ook een absolute must vanwege de zogenaamde Tempel van de Tand: een imposant heiligdom waar een tand van de Boeddha als relikwie wordt bewaard.

Zie ook www.summum.nl

Page last modified on 10-05-2012 om 15:29