Bed En Breakfast In Nederland

 

De populariteit van bed & breakfast in Nederland is de afgelopen tien jaar sterk toegenomen, dankzij een sterke hang naar kleinschaligheid en een persoonlijke benadering, Dat schrijven de auteurs van de gids Bed & Breakfast in Nederland bij het verschijnen van de tweede editie. Die is geheel gerestyled en bevat ruim 1000 B&B- locaties, 400 meer dan in de eerste editie.

Ook de economische ontwikkeling is een belangrijke drijvende kracht: steeds meer mensen ontdekken dat een bed & breakfast - door een goede prijs-kwaliteitverhouding - aantrekkelijker kan zijn dan andere accommodaties. Met de stijgende vraag nam ook het aanbod toe. Van de huidige bed & breakfasts is meer dan de helft in de afgelopen vier jaar opgericht.

De dikke B&B-bundel telt maar liefst 544 pagina's met uitgebreide omschrijvingen van de bed & breakfasts en met maar liefst 1200 kleurenfoto's.

Dit alles is aangevuld met informatie over de historie en omgeving en met talrijke tips voor uitstapjes en activiteiten. De interessantste plekjes en logeeradressen in Nederland zijn overzichtelijk in kaart gebracht.

Binnenkijken

Iedere locatie is voorzien van een of meerdere kleurenfoto's van interieur, exterieur, tuin en/of omgeving. De foto's geven nog maar een eerste indruk van het bed & breakfast, want om ťcht de sfeer te proeven moet men er vanzelfsprekend geweest zijn. Ieder bed & breakfast biedt namelijk zijn eigen beleving. En de bed & breakfast-eigenaren stellen alles in het werk om een aangenaam verblijf te bieden.

Zoeken en vinden

Het aanbod is uiterst gevarieerd: van eenvoudig tot heel luxe, van stad tot platteland, van ouderwetse boerderij tot moderne villa, van tram tot woonboot; zelfs een voormalig klooster (Dalfsen, Overijssel) is in het boek te vinden. Alle locaties staan gerangschikt per provincie en met behulp van de gedetailleerde kaarten van Nederland en het alfabetische plaatsnamenregister zijn ze gemakkelijk zoeken en vinden.

Fietsen met overnachting

Op de gedetailleerde kaarten in het boek zijn ook de landelijke fietsroutes (LF-routes) afgebeeld. Dit zijn doorgaande fietsroutes die stedelijk en landelijk gebied op een aantrekkelijke wijze met elkaar verbinden. Bij elkaar vormen ze een wijdvertakt landelijk netwerk van ruim 4.500 kilometer bewegwijzerde routes, goed voor vele aangename fietstochten.

De LF-routes in combinatie met de bed & breakfast-adressen zijn ideaal voor het uitstippelen van een korte of lange fietsvakantie, maar vormen ook een prima basis voor dagtochten.

Page last modified on 10-05-2012 om 20:48