Alles over zeemeermin, Tivoli en smørrebrød in '100% Kopenhagen'

 

Onder de titel 100% kopenhagen heeft Mo'media in Breda een nieuwe reisgids over de Deense hoofdstad uitgebracht. Je vindt er alles in over de Zeemeermin, Tivoli, smørrebrød en nog heel veel meer.

In Kopenhagen valt zoveel te beleven; waar moet je beginnen? Natuurlijk wil je de Kleine Zeemeermin, Tivoli en het koninklijk paleis Amalienborg bekijken. Rondlopen tussen de oude hippies in de vrijstaat Christiania en de Deense specialiteit smørrebrød proeven.

Nørrebro en Vesterbro

Maar ga ook eens naar Nørrebro, waar de hippe Kopenhagenaars 's avonds bij elkaar komen of Vesterbro, waar steeds meer Deense designers en leuke winkeltjes te vinden zijn.

Traditioneel

Eet 's avonds traditioneel Deens in Det Lille Apothek, waar de sprookjesschrijver H.C. Andersen vroeger veel kwam of wandel even langs de kleurige huisjes in Nyhavn.

Deze gids leid je in no-time langs alles wat je graag wilt zien. Sightseeing, shoppen, culinair genieten & avontuur. De overzichtelijke plattegrondjes wijzen je de weg.

Deens design

Kopenhagen is volgens Annemarie vooral: ‘Lekker slenteren langs de kleurige huisjes in Nyhavn, Deens design kopen bij Illums Bolighus, de Kleine Zeemeermin bekijken, smørrebrød eten, 's avonds als het donker is een kroegje bezoeken in het met lichtjes versierde Tivoli, de prachtige architectuur van de bibliotheek en de opera bewonderen en natuurlijk de hippiesfeer proeven in vrijstaat Christiania.'

Bestellen

100% Kopenhagen

Auteur

Annemarie Zijlema verhuisde in 2005 voor haar studie naar Kopenhagen. Ze leerde de taal spreken en de cultuur kennen en kwam erachter dan de inwoners van Kopenhagen niet alleen hun tradities koesteren, maar ook de prachtige moderne architectuur in hun stad. Voor 100% Kopenhagen struinde ze de stad af op zoek naar de leukste cafés, winkels en verrassende bezienswaardigheden.

Page last modified on 10-05-2012 om 20:47