Beeldschoon Bangladesh

Beeldschoon Bangladesh

De Vereniging van Reisboekhandels in Nederland heeft het boek Beeldschoon Bangladesh van Peter de Ruiter verkozen tot beste fotoboek van 2006. In het boek schets De Ruiter met ruim 400 foto`s en begeleidende teksten een actueel beeld van het land, met nadruk op de positie van kinderen. De opbrengst van het boek gaat naar onder meer Unicef, Oxfam Novib en ASN Bank, die het op hun beurt besteden aan ontwikkelingsprojecten in Bangladesh. Alle medewerkers aan het boek hebben hun bijdrage belangenloos geleverd. De jury roemt de wijze waarop het boek een beeld van het land geeft dat dicht bij de reiziger staat plus het feit dat het een benefietboek betreft. Andere genomineerden waren Martin Kers en Dos Winkel. Het boek is verkrijgbaar via de boekhandels van de vereniging (zie www.reisboekhandel.nl) en in de reguliere boekwinkel. Meer informatie op www.benefietboek.nl

Vrolijk en zelfbewust

Uit het juryrapport: "Boeken over Bangladesh zijn er bijna niet en als je al iets over het land leest gaat het over overstromingen, andere (natuur) rampen en de uitzichtloze armoede. In het boek zie je echter ook kleurrijke en weliswaar arme maar ook vrolijke en zelfbewuste inwoners. Het boek leest als een beeldverhaal en heeft zowel door de manier van fotograferen als door de sympathiek door Peter de Ruiter zelf geschreven teksten een persoonlijke noot."

Beeldschoon Bangladesh

In het fotoboek Beeldschoon Bangladesh geeft reisfotograaf Peter de Ruiter in meer dan 400 schitterende foto's een actueel beeld van het land en zijn inwoners. De nadruk ligt op kinderen, want de opbrengst van het boek komt ten goede aan de kinderen van Bangladesh, via Unicef en andere hulporganisaties. De invalshoek is positief, maar problemen als kinderarbeid worden ook gesignaleerd, evenals de oplossingen. De aanleiding voor het boek is de 35ste verjaardag van The Concert for Bangladesh op 1 augustus 2006. George Harrison, Ravi Shankar en vele vrienden gaven in 1971 het eerste benefietconcert op grote schaal, waarvan de opbrengst naar Unicef ging. Het land was toen in grote nood. Hoe is het er nu?

Meer informatie

Uitgeverij Elmar, prijs 19,50, ISBN 9789038917245

Page last modified on 25-12-2006 om 15:46
 

Start Grýla

Bangladesh

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer