De Bahamas: Speeltuin en Paradijs der rijken

De eilanden van de bahama's omvatten een gebied van ruim 250.000 vierkante kilometer aan tropische paradijs, verdeelt over meer dan 640 grote en 2400 kleinere eilanden op een afstand van een kilometer of 80 van de Amerikaanse kust bij Florida. Ooit door George Washington omschreven als Isles of Perpetual June - eilanden van de eeuwige zomer-, hebben de Bahames een het hele jaar door een aangenaam tropisch klimaat voor een vakantie. De beste tijd voor een bezoek is in de zomer, tussen juni en augustus. In de winter kan het verbazingwekend koud zijn, maar de dag-temperatuur zal ook in de maanden December tot februari zelden onder de 15 graden komen, en de zon schijnt 300 dagen per jaar.

Hoewel de Bahamas bekend staan als playground for the richt and famous, bieden de eilanden een ruime keuze aan attracties en vermaak die net zo divers en kleurrijk is als de geschiedenis, cultuur en bewoners van de eilanden. De geografische diversiteit en de rijke natuur garanderen mogelijkheden voor elke interesse, smaak en afkomst

Liefhebbers van stranden en de branding van de zee vinden eindeloze rust en vermaak langs Bahamas prachtige stranden. Voor meer avontuur zijn er de grotten van Hatchet Bay of zijn er mogelijkheden voor de vogelaar bij Inagua. Voor je het weet kom je er achter dat er meer te doen is dan in een bezoek mogelijk is.

De Bahamas zijn geen bestemming voor mensen die niets met zand en water hebben. De Bahamas zonder stranden is net zoiets als Venetië zonder gondels. De Bahamas hebben meer dan 800 kilometer strand grenzend aan kristalhelder water.

Het kristallijn blauwe tot emerald groene water is een prachtige locatie voor activiteiten als Parasailing, waterskien, kite- en windsurfen. Bimini eiland staat bekend om zijn mogelijkheden voor zeevissen. Een voor diegenen die minder hebben met vermaak op het water is er nog altijd de rust om aan het water van de zon te genieten op een van de beschutte stranden. Ook voor de natuurliefhebbers die het niet zo op water hebben zijn er ruime mogelijkheden. De Exuma Cyas Land and Sea Park een groot reservaat met talrijke zeldzame vogelsoorten, vissen en exotische reptielen, waaronder de bedreigde Bahamas Leguaan. Het Abaco National Park op Out Eiland en het 'Great Inagua'' zijn paradijzen voor vogelaars.

Page last modified on 24-04-2006 om 17:52
 

Start Grýla

Bahamas

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer