Great Barrier Reef

Met zijn 344.400 km2 is het Great Barrier Reef de enige natuurlijke levensvorm die zelfs vanuit de ruimte te herkennen is. Om die reden wordt het ook wel het achtste wereldwonder en het grootste aquarium van de wereld genoemd. Een verblijf op een van de talrijke eilanden, die zich uitstrekken van Cape York in het hoge noorden tot Bundaberg in het zuiden, is de beste manier om van de fascinerende onderwaterwereld van het Great Barrier Reef en van de gevarieerde bedrijvigheid op het land te genieten. De ruime keuze aan diverse accommodaties biedt voor elk wat wils: vijfsterren resorts voor reizigers die van luxe houden, kampeerplaatsen voor de natuurliefhebbers, afgelegen eilanden voor romantici en levendige eilanden voor actieve mensen. Om te kunnen zwemmen, snorkelen, duiken en andere watersporten te beoefenen, hoef je alleen je voordeur maar uit te stappen. Ook starten talrijke zeiltochten vanaf de eilanden, vooral vanaf de Whitsundays.

Poruma Island (voormalig Coconut Island)

Op dit slechts 2 km lange eiland in de Torres Strait wonen nog 180 autochtonen. Ze laten de vakantiegangers deelnemen aan hun traditionele leven, gaan met ze vissen en verwennen ze met verse zeevis. De hutten van Poruma Island combineren traditionele stijl met modern comfort. Vanaf Cairns worden de gasten met privéchartervliegtuigen naar het eiland gevlogen.

Haggerstone Island

Dit eiland, dat privébezit is, bevindt zich in het hoge noorden van het Great Barrier Reef. De ongerepte natuur nodigt u uit te relaxen of te gaan zwemmen, snorkelen, vissen, wandelen of vogels bekijken. Als hartversterking is er verse vis met lekkere kruiden uit de eilandentuin. Er kan worden overnacht in vier geheel individueel ingerichte accommodaties. Bezoekers vliegen eerst naar het 600 km van Cairns gelegen Hicks Island. Van daar gaan ze met de boot door naar Haggerstone Island.

Voyages Lizard Island

Op Lizard Island in het tropische noorden van Queensland kunnen de gasten zich in een van de 40 strandvilla's van het luxe vijfsterren hotel laten verwennen. Snorkelen is direct vanaf een van de 24 poederwitte stranden mogelijk. In de onmiddellijke omgeving bevindt zich een aantal uitstekende duikplaatsen. Het eiland is per vliegtuig via Cairns heel gemakkelijk te bereiken.

Double Island is slechts 10 minuten verwijderd van Palm Cove en kan alleen in zijn geheel met 20 kamers en appartementen worden gehuurd - precies wat nodig is voor huwelijksreizen, incentives of een groep vrienden die ongestoord een paar dagen met elkaar willen doorbrengen. Wie zich deze kleine luxe permitteert, krijgt voor de basisprijs alle recreatieve activiteiten waaronder een 25 meter lang zwembad en spagebied, een eigen bioscoop en talrijke watersportactiviteiten. Het vervoer naar het eiland wordt tegelijk met de boeking geregeld. Het vertrekpunt is altijd Cairns.

Green Island

Het eiland is 720 ha groot en ligt slechts 27 km van Cairns verwijderd. Er kan worden overnacht in het vijfsterren resort en speciale nadruk wordt gelegd op de ecologische integratie van de faciliteiten, zoals ook het geval is op het hele eiland. Viermaal daags vaart er een boot tussen Cairns en Green Island. Daarom is het eiland ook geliefd bij dagtoeristen.

Fitzroy Island

96 procent van het bij Cairns gelegen continale eiland is beschermd natuurgebied en dus ongerept. Welige groene regenwouden, granietrotsen die direct in de zee overgaan en een unieke koraalkust kenmerken Fitzroy Island. Na renovatie is het nu weer mogelijk te overnachten in ruime appartementen in het Fitzroy Island Resort. Omdat het eiland per boot in 45 minuten vanaf Cairns te bereiken is, is het ook geschikt voor dagtochten.

Voyages Dunk Island

Dunk Island is een continentaal eiland met zacht rollende heuvels, welig regenwoud en gouden stranden. Behalve wandelingen door het nationale park en watersportactiviteiten, kan hier ook op de 9-holes golfbaan worden afgeslagen. Het spalandschap is ook indrukwekkend. Alle 160 kamers en suites van het Dunk Island Resort bieden een schitterend uitzicht op het strand direct voor het huis. Het eiland is ook geschikt voor familievakanties en vluchten vertrekken vanaf Cairns.

Voyages Bedarra Island

Bedarra Island biedt aan maximaal 32 gasten een exclusieve, zeer luxueuze natuurbeleving met een breed aanbod aan watersporten en wellness-acitiviteiten, uitstekend eten en ruime accommodaties. Om optimale rust en ontspanning te garanderen, worden hier alleen kinderen vanaf 12 jaar toegelaten. Dagelijks brengen kleine vliegtuigen de bezoekers van Cairns naar Bedarra Island.

Hinchinbrook Island

Hinchinbrook Island is het grootste insulaire nationale park ter wereld. Tropische regenwouden, ruw bergland en prachtige stranden maken dit eiland voor Townsville tot een waar paradijs voor wandelaars en vogelaars. Er kan worden overnacht in het Hinchinbrook Island Wilderness Lodge & Resort of op kampeerplaatsen langs de Thornsborne Trail .

De tocht met de veerboot duurt vanaf Cardwell ongeveer 50 minuten.

Orpheus Island

Wie op zoek is naar absolute rust vindt dit op het privé beheerde, exclusieve Orpheus Island. Het heuvelachtige en met dicht regenwoud begroeide eiland biedt plaats voor maximaal 42 gasten vanaf 15 jaar en heeft geen telefoon of televisie. De 21 kamers bevinden zich op slechts een paar meter van de zee en de ongerepte zandstranden, en de talrijke watersportactiviteiten met snorkel-en duikexcursies naar het Outer Reef zorgen voor voldoende afwisseling. De gasten komen per vliegtuig via Townsville naar het eiland.

Magnetic Island

Magnetic Island ligt slechts 8 kilometer van Townsville verwijderd. Het eiland is voor tweederde beschermd als nationaal park en het is een waar paradijs voor meer dan 2.500 koala's. Bovendien lokt het eiland met rustige baaien, prachtige stranden en een overeenkomstig lange lijst van watersportmogelijkheden. Het eiland biedt talrijke accommodatiemogelijkheden waarbij voor iedere portemonnee wel iets is te vinden. Meermalen per dag vaart er een veerboot van Townsville naar Magnetic Island.

Keswick Island

Rustig, vredig en afgelegen zo kunnen de zuidelijkste van de 74 Whitsunday Islands worden beschreven. De gasten vinden een paradijselijk eiland dat voor het grootste gedeelte onder natuurbescherming staat. Behalve poederwitte zandstranden, talrijke watersportactiviteiten en wandelpaden, lonken excursies naar drie scheepswrakken of naar het buureiland Saint Bees met een koddige koalakolonie. De bezoekers overnachten of in het Keswick Island Guesthouse of kunnen voor zichzelf zorgen in het Keswick Island Casa Linda. De transfer vindt plaats in Mackay.

South Molle Island

South Molle Island dat bekend staat als het vriendelijkste eiland van de Whitsundays , is de ideale bestemming voor families en stellen. Het betaalbare resort biedt tennisbanen, een 9-holes golfbaan en uitstekende mogelijkheden om direct vanaf het strand te snorkelen. Met de veerboot is het eiland heel eenvoudig vanaf het vasteland bij Shute Harbour of vanaf Hamilton Island te bereiken.

Daydream Island

Daydream Island is dankzij de verlaten stranden, een groot spagebied, perfecte snorkel-en duikcondities en talrijke andere activiteiten populair bij mensen die van luxe houden maar ook bij families. Het resort met 296 kamers is nauwelijks een half uur verwijderd van Airlie Beach. Van daaruit kan men vanaf Shute Harbour of Hamilton meermalen per dag een veerboot nemen.

Hayman Island

In het verre noorden van Whitsundays wordt op Hayman Island luxe van een speciale klasse geboden. Het resort behoort tot de Leading Hotels of the World en verwent zijn gasten met een enorm spagebied, uitstekend eten en voortreffelijke wijnen evenals een prachtig uitzicht uit alle 228 kamers op de enorme zwembaden, lagunes, het strand of het Great Barrier Reef. De bezoekers komen per vliegtuig naar Hayman Island (vanaf Hamilton Island) en van daar per luxe boot. Als alternatief kan het eiland ook per boot vanaf Proserpine en Shute Harbour worden bereikt.

Hamilton Island

Hamilton Island in het hart van de Whitsunday Islands is een stadje met een eigen luchthaven (HTI) , jachthaven en een uitgebreide keuze aan drie-tot vijfsterren accommodaties, restaurants, bars en winkels. Er is voor de hele familie volop te beleven: ontbijten omringd door koala's, spabehandelingen, schilderscursussen, wandeltochten, snorkel-en duikcursussen en andere watersportactiviteiten Er is zelfs een openlucht skelterbaan. De trouwkapel met het romantische uitzicht op het Great Barrier Reef is een populaire trouwlocatie.

Long Island

Op 14 kilometer lange wandelpaden kunnen bezoekers het eiland en zijn prachtige natuur met gouden zandstranden, welige groene regenwoud en het unieke Great Barrier Reef ontdekken. Er kan of luxe worden overnacht in het Peppers Palm Bay of betaalbaar in de bekroonde driesterren accommodatie Long Island Resort. Zoals bij alle Whitsunday Islands zijn ook vanaf hier dagtochten naar het Reef mogelijk. Het eiland kan of via Hamilton Island of vanaf Proserpine per boot worden bereikt.

Lindemann Island

Lindemann Island is een geliefd recreatiegebied voor natuurliefhebbers, sporters en avonturiers. Het populaire eiland biedt veel afwisseling en heeft een uitstekend all-inclusive recreatief aanbod. De gasten verblijven in het enige Club Med www.clubmed.com.au Resort van Australië met 21 8 goed ingerichte kamers. De oversteek duurt slechts 40 minuten.

Voyages Brampton Island

Het 30 kilometer ten noordoosten van Mackay gelegen Whitsunday Island is ideaal voor verliefde stellen of mensen die een rustige en ongestoorde vakantie willen doorbrengen. Private Dinner Cruises beloven pure romantiek. Bovendien lonkt het eiland met twaalf prachtige en vaak vrijwel verlaten stranden met talrijke wandelpaden, diverse watersportactiviteiten en spabehandelingen. De accommodatie bestaat uit 108 ruime kamers. Het eiland kan dagelijks vanaf Mackay per boot worden bereikt.

Great Keppel Island

Vooral sportieve vakantiegangers van alle leeftijden zullen genieten van Great Keppel Island buiten Rockhampton. Meer dan 28 kilometer stranden en baaien nodigen uit tot snorkelen en duiken, kameelrijden of tot gewoon niets doen. Het resort van Great Keppel Island zal aan het eind van 2007 worden heropend na een miljoenen dollars kostende totale renovering. Er kan dan nog luxueuzer en comfortabeler worden overnacht. Bezoekers kunnen of per watervliegtuig via Rockhampton op het eiland komen of ze kunnen de snelboot nemen van Rosslyn Bay bij Yeppoon.

Voyages Wilson Island

Wilson Island is een piepklein koraaleiland met een uitstekend snorkel-en duikgebied direct vanaf het strand. Hoogstens twaalf gasten tegelijk kunnen in luxueuze designtenten, alle met uitzicht op de zee, genieten van de afgesloten ligging van het eiland met zijn talrijke, vaak zeldzame schildpadden-en vogelsoorten. Wilson Island is per boot in 40 minuten vanaf Heron Island te bereiken.

Voyages Heron Island

Heron Island is een klein, vlak koraaleiland met welige bossen. Direct voor het suikerwitte strand begint de kleurrijke onderwaterwereld met optimale duik-en snorkelmogelijkheden. In dit insulaire nationale park staat de hele flora en fauna onder natuurbescherming. Zo kunnen van november tot februari zeeschildpadden in alle rust hun eieren uitbroeden. De gasten staan 109 kamers van verschillende categorieën ter beschikking. Dagelijks vertrekken er vanaf Gladstone helikopters naar het eiland.

Lady Musgrave Island

Lady Musgrave Island heeft slechts een diameter van 8 km, maar het is een echt natuurparadijs waar zeldzame vogel-en schildpadsoorten verblijven. Maximaal 40 vakantiegangers mogen tegelijk op deze kleine koraaleilanden kamperen. Het eiland beschikt slechts over de meest noodzakelijke sanitaire voorzieningen en is door de nabijheid van vasteland ook bij dagtoeristen populair. Lady Musgrave Island is met Lady Musgrave Barrier Reef Cruises vanaf Bundaberg, Gladstone of Town of 1770 te bereiken.

Lady Elliot Island

Lady Elliot Island, aan het zuidelijke eind van het Great Barrier Reef, ligt ongeveer 80 km van het vasteland. Het onderwaterzicht is bijzonder duidelijk, de kleuren en vormen uiterst gevarieerd. Beschermd als een Marine National Park Zone , is de vogel- , zeezoogdier-en koraalwereld nog zeer intact. Ook in het Lady Elliot Island Eco Resort wordt speciale nadruk op natuurbescherming gelegd. Het eiland kan per watervliegtuig worden bereikt.

Page last modified on 15-05-2012 om 16:25
 

Start Grýla

Australie

Site Aanmelden

Email


Index
Disclaimer